Myofascial Equine Therapist

Zie jij het ook altijd direct?

De spierspanning in de hals van het paard, de verkramping van de kaak of de pijnlijk weggedrukte rug? Kun jij het gewoon niet laten om te kijken of een paard voldoende bewegingsvrijheid heeft om ontspannen te kunnen lopen?
De beroepsopleiding Myofascial Equine Therapist is dan wat voor jou.

De beroepsopleiding Myofascial Equine Therapist is opgedeeld in 6 overzichtelijke modules met een juiste balans tussen theorie en praktijk. Na het succesvol afronden van het theorie- en praktijkexamen ontvang je het diploma Myofascial Equine Therapist.
Je bent dan gekwalificeerd om volgens het myofasciale behandelprotocol het bewegingsapparaat van paarden doelgericht en effectief te kunnen behandelen en eigenaren vakkundig te adviseren.

 

Om veel aandacht te kunnen besteden aan de praktijk is thuisstudie vereist. De praktijkdagen staan in het teken van het myofasciale behandelprotocol en oefeningen om de behandeltechnieken te leren beheersen. Je leert het vak Myfascial Equine Therapist van deskundige docenten met zeer veel ervaring in het behandelen van paarden.

De praktijkdagen worden gegeven op vrijdag en zaterdag. Er wordt gewerkt in kleine groepen, nog los van noodzakelijke COVID-19-maatregelen.

De opleiding van 2021-2022 begint in september. Klik hier om meteen verder te gaan op de website van Academie Paard & Hond voor alle details en het aanmeldformulier, of klik hieronder voor eerst wat meer informatie.