Paarden zijn je passie en je hebt speciale interesse in de behandeling van het bewegingsapparaat van paarden.

Het is je droom om van je hobby je beroep te maken.

Wie ben jij?

Je bent minimaal 21 jaar en in het bezit van een MBO-diploma. De samenwerking met eigenaren en vakgenoten spreekt je aan. Je ziet het als je persoonlijke doelstelling om altijd de beste oplossing voor het paard te vinden.

Aantoonbare ervaring in de omgang met paarden is een must. Een toelatingsexamen kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure voor deze opleiding.

Welke kennis moet je meebrengen?

Er is geen speciale vooropleiding vereist. Tijdens de opleiding leer je alles wat je moet weten over de anatomie, fysiologie en neurologie van het paard en wordt de essentiele medische kennis uitgebreid behandeld. Natuurlijk leer je ook wanneer je een dierenarts moet (laten) inschakelen!

We gaan in op de biomechanica, behandelmethonden, massagetechnieken en nog veel meer. Ook is er uitgebreid aandacht voor training, omgang, zadel, hoeven, gebit en voeding.

Myofascial Equine Therapist

De complete beroepsopleiding voor de gezondheid van het bewegingsapparaat van het paard.

Resultaat en erkenning

Een theorie- en praktijkexamen maakt onderdeel uit van de beroepsopleiding Myofascial Equine Therapist.
Na het succesvol afronden van de opleiding ontvang je het diploma Myofascial Equine Therapist.

Nieuw vanaf 2020: paarden-sportmassage conform de kwaliteitseisen van de VPSN is ook onderdeel van de opleiding. Het afronden ervan levert je een certificaat op dat toegang geeft tot lidmaatschap van de VPSN.

Tevens kunnen onze in Nederland gevestigde cursisten, al tijdens de opleiding, met korting lid worden van de Beroepsorganisatie CAT, het Collectief Alternatieve Therapeuten, en via hen eventueel een verzekering afsluiten.

Perspectief

Het vak van Myofascial Equine Therapist biedt veel vrijheid en de mogelijkheid om er naar eigen inzicht invulling aan te geven. Zo kun je als zelfstandig ondernemer aan de slag gaan en een eigen praktijke beginnen. Maar wellicht past het je beter om een samenwerkingsverband aan te gaan met vakgenoten of een dierenartsencombinatie. Of misschien vind jij je weg juist bij een manege of professionele stalling.

 

 

 

Hieronder zie je het overzicht van de lesdagen per module. De data staan uiteraard ook in onze opleidingsagenda. Een overzicht met de vakkenlijkst, ingedeeld per module, kun je hier downloaden als je wilt. De prijzen vind je zowel hieronder als in de downloadbare pdf.

Module 1A, de thuisstudie, komt begin 2021 beschikbaar en bevat de volgende vakken: Medische terminologie, Anatomie skelet & Video-opdracht, Anatomie spieren, Osteologie, Artrologie, Myologie, Fascia, Pezen, Ligamenten. Met deze module kan gestart worden, wanneer hij beschikbaar is, vanaf inschrijven tot uiterlijk 15 augustus 2021.

 

Module 1B
10 & 11 september 2021

Module 2
8 & 9 oktober 2021

Module 3
10 & 11 december 2021

Module 4
11 & 12 februari 2022

Module 5
18 & 19 maart 2022

Module 6
20 & 21 mei 2022

Oefendag
17 juni 2022

Examen
8 juli 2022

Kosten 2021-2022

  • Module 1A: € 160,- ex BTW *
  • Module 1B t/m 6: € 397,- ex BTW per module
  • Oefendag: € 90,- ex BTW
  • Examen: € 110,- ex BTW

Totaal € 2.742,- ex BTW

De prijzen zijn inclusief readers, powerpoints, werkboeken, koffie, thee en lunch. Betaling geschiedt vooraf voor de gehele opleiding **, m.u.v. het examen. Wegens standplaats van de opleiding in Duitsland is het BTW-tarief 19%.

Start en inschrijving

Wil je de beroepsopleiding tot Myofascial Equine Therapist volgen? Schrijf je dan nu meteen in.

Er is voor het lesjaar slechts één opleiding gepland. Het is niet mogelijk om later in te stromen.
Je kunt deelnemen aan de opleiding als je op 1 september 2021 21 jaar of ouder bent.

* Vroegboekkorting: schrijf je in vóór 1 juni 2021 en ontvang 50% korting op module 1A!

** Betaling in termijnen toegestaan, mits het totaalbedrag voldaan is op de uiterste betaaldatum zoals vermeld op de factuur. Zie ook de algemene voorwaarden.
Betaling per module is op verzoek mogelijk. Hiervoor wordt een meerprijs van 15% berekend.

Heb je nog vragen?  Schrijf ons gerust!

Alle berichten worden door ons persoonlijk en individueel beantwoord.