Scholingen tot gecertificeerd Dry Needling-Therapeut voor paarden en honden of Myofascial Equine Therapist bij het opleidingscentrum Schachinger in Nederland.

Dierenartsen, paardentherapeuten en zij die het willen worden, dierfysiotherapeuten uit Nederland en België ontmoeten elkaar bij het Centrum Dry Needling van Andrea Schachinger.

Hier leren ze myofasciale technieken tegen pijn toe te passen in theorie en praktijk, met Equine Dry Needling volgens de unieke Methode Schachinger®, met Myofascial  Chain Taping of door Myofascial Equine Therapist te worden. Samen met anderen of in een privécursus en altijd van de bron. Zonder omwegen, rechtstreeks met Andrea Schachinger of Karin Groot Jebbink.

Vakkundigheid

Al onze docenten hebben zich bewezen op het gebied van dierenwelzijn en in het bijzonder het bewegingsapparaat. Zij hebben jarenlange ervaring op het gebied van diergeneeskunde, (dier-) fysiotherapie, dry needling, kinesiologie, medical taping en meer. Gastdocenten voegen daar in de opleiding M.E.T. hun specifieke kennis en ervaring aan toe. Gezamenlijk bieden we vanuit deze achtergrond maatgesneden scholingen aan, afhankelijk van het instapniveau en de bevoegdheden van de deelnemers per opleiding.