"Mijn motivatie? Gezonde paarden!"

"Mijn feedback? Gezonde paarden!"

Steeds meer paardenhouders en hondenbezitters zoeken een effectieve behandelmethode tegen pijnklachten bij hun dieren.

Equine Dry Needling wordt toegepast bij belemmeringen in het bewegingsapparaat en spierproblemen van paarden en honden.

Hoe paarden blijk geven van pijn

Typische tekens van problemen in het bewegingsapparaat, pijn en spierkrampen bij het paar zijn: bokken, steigeren, losbreken, hoofdschudden, niet willen werken, bijten enz.

Wat zit er achter de problemen met bewegen van paarden?

Heeft een paard problemen met het bewegingsapparaat? Klinisch onderzoek door de dierenarts en ook Röntgenfoto's leveren niets op? Dan kan een Dry Needling-behandeling volgens de methode van Andrea Schachinger de oplossing zijn voor deze patiënt.

Wat is Dry Needling?

Bij ons is Dry Needling een geavanceerde behandelingsmethode voor spierproblemen bij het paard, die door Andrea Schachinger ontwikkeld is. Zij heeft hiervoor, gedurende ruim 15 jaar en in samenwerking met dierenartsen, kennis uit de humane gezondheidszorg overgedragen naar de veterinaire, en aangevuld met eigen onderzoek en veel ervaring.

Samenwerking met een dierenarts

"Dry Needling pas ik toe op spieren, dus boven de knie en elleboog van het paard. Pezen, botten, banden en inwendige organen, daar kan ik niets mee. Vandaar dat ik ook graag samenwerk met een dierenarts."

Dry Needling Methode Andrea Schachinger®

"Voor de behandeling van het paardenlichaam heb ik een geheel eigen methode ontwikkeld. Mijn methode meer is dan alleen priktechniek; het is een compleet systeem dat leidt tot een correcte diagnose en optimale behandeling. Dit systeem is zowel bijzonder effectief als zeer diervriendelijk."

Leren van de grondlegger - niet alleen de techniek maar een heel systeem.

Van Shetlander tot Shire, Dry Needling doet elk ras in elke ruiterdiscipline goed. Een spier is een spier en elk paard verdient het om zonder pijn te kunnen leven en werken.